Toro Rosso hield Max Verstappen vandaag aan de kant, maar het zal hem met het oog op de slottest en met name volgend seizoen deugd hebben gedaan dat zijn team er goed bij zat met toptientijden.

Jean-Eric Vergne kon door technische problemen ‘s ochtends wat minder ronden rijden dan gepland, maar de Fransman was allang blij weer eens vanaf het begin aan het raceweekend te kunnen beginnen. De vorige races moest hij in VT1 zijn auto afstaan aan Verstappen. 

Hij besloot de sessie nog wel op de zesde plaats, vlak voor teamgenoot Daniil Kvyat. Maar waar de Rus standhield in de toptien, zakte Vergne ‘s middags terug naar de veertiende plaats.  

“De auto is nog niet helemaal naar mijn zin”, verklaart Vergne. “Zeker in de middagsessie was de motorafstelling niet optimaal en daarom was ik niet zo snel. Ik had ook wat last van onderstuur. Maar ik ben er zeker van dat we morgen alles kunnen oplossen en de auto de rest van het weekend beter en sneller is.”

Kvyat had in beide sessies een goed gevoel in zijn Toro Rosso. “Ik ben ervan overtuigd dat wanneer morgen alles op zijn plaats valt, we het meeste uit de auto kunnen halen”, zegt de Rus. “De omstandigheden veranderden vandaag snel. Aan het begin was het bloedheet en aan het eind een stuk koeler. Dat was interessant en leerzaam. En daar draait het om op een vrijdag.”