Robin Frijns heeft ook in de sprintrace hoge ogen gegooid. De Nederlander startte, na zijn zege zaterdag, als achtste, maar finishte nu als tweede. Kampioenschapsleider Stefano Coletti won de race. Nummer twee in het kampioenschap Felipe Nasr eindigde als derde.

Dat de achtste startplaats Robin Frijns in Barcelona wel ligt, bewees hij gisteren al. De Sauber-protegé won toen vanaf die positie de GP2-hoofdrace in Barcelona. Vanochtend kende hij vanaf dezelfde startpositie een bliksemstart. Kampioenschapsleider Stefano Coletti kwam aan de leiding van de sprintrace.

De coureur uit Monaco kon daarna zijn leidende positie eenvoudig vasthouden. Hij creëerde een gat met Frijns, die op zijn beurt moest uitkijken dat Felipe Nasr niet te dicht bij hem in de buurt kwam. Dat lukte de Limburger, uitkomend voor het nieuwe Hilmer Motorsport, prima. Net als gisteren kon Frijns Nasr in de slotfase afstoppen.

Voorin was er dus, in tegenstelling tot gisteren, weinig spanning. Daarachter gebeurde er des te meer. Johnny Cecotto, Joleon Palmer, Kevin Ceccon en Alexander Rossi  vormden het grootste deel van de sprintrace een leuk ploegje in een duel voor de vierde plaats. Daarachter vochten Frijns’ teamgenoot Jon Lancaster en Daniël Abt een leuk duel uit voor de negende plaats.

Cecotto reed rond met een licht gehavende wagen, maar bleef lange tijd de leider van zijn groepje. In de slotfase wist Palmer hem dan toch te verschalken. Ceccon wilde niet lang daarna hetzelfde doen, maar remde voor de eerste bocht een meter of twintig te laat. De Italiaan kon zijn weg wel eenvoudig weer vervolgen. Wel kostte hem dat domme stuntje een paar plaatsen. Het luidde een knotsgekke slotfase in.

Cecotto was duidelijk langzamer dan alle auto’s achter hem. Hij liet zich alleen niet makkelijk inhalen, wat natuurlijk voor de nodige actie in het treintje daarachter zorgde.  In de slotfase plaatste Sergio Canamasas, normaal alleen in de schijnwerpers als hij iemand eraf beukt, meerdere mooie inhaalacties. Abt en Rio Haryanto waren de sigaar. Later ook Caterham-teamgenoot Rossi.

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde plaatste Canamasas ook een inhaalactie op Cecotto. Die moest daar echter niets van hebben en beukte hem gewoon aan de kant. Daarmee was de gifbeker voor Canamasas nog niet leeg, want Haryanto reed zijn achtervleugel eraf.

Ook in de slotronde werd er nog het nodige gebeukt, maar dat gebeurde allemaal achter de eerste drie, die een stuk volwassener racete. Coletti kon in de slotfase Frijns afstoppen, die een rondje of twee te kort kwam om ook de sprintrace naar zich toe te treken. De Limburger bewees vandaag dat zijn zege van gisteren geen toevalstreffer was. Hij staat nu vierde in het kampioenschap, terwijl hij voor dit weekend nog geen punten had.

“Hier had ik van tevoren voor getekend”, aldus Frijns op het podium. “Een geweldig weekend. Het kon niet beter dan dit. Bijna dan. Ik had kunnen winnen als de race één of twee ronden langer duurde. Ik had een goede auto en startte goed. Daarna reed ik rustig, omdat anders mijn banden aan gort zouden gaan. Ik kwam net wat tekort voor de zege. Nu is het kijken of ik de rest van het kampioenschap ook kan rijden. Ik voel me hier thuis, dus ik hoop dat dat goed komt.”