Giedo van der Garde is derde geworden in de hoofdrace van de GP2 is Monaco. Johnny Cecotto Jr. zorgde na de eerste F1-zege van Pastor Maldonado in Barcelona voor opnieuw een Venezolaans feestje door de overwinning voor zich op te eisen.

Van der Garde vertrok de race vanaf de vierde startplaats, nadat hij als tweede was geëindigd in zijn kwalificatiegroep. De kwalificatie was opgesplitst in twee delen om de chaotische taferelen van vorig jaar te voorkomen. Een jaar geleden botsten diverse coureurs op elkaar terwijl ze probeerden vrije ruimte voor hun kwalificatierun. 

De groep waarin de snelste werd genoteerd, werd verdeeld over de oneven startplaatsen, terwijl de andere groep de even startplaatsen mochten innemen. Van der Garde zag zijn tijd in de kwalificatie nipt verbeterd worden door Max Chilton, maar na de start van de race was hij de Brit snel voorbij.

In het vervolg van de race waren er weinig positiewisselingen op het krappe stratencircuit en ook de verplichte pitstops en een stilgevallen auto zorgden niet voor verschuivingen. Van der Garde kwam achter Cecotto en Marcus Ericsson over de streep. De topdrie uit het kampioenschap bleef hij voor. 

Nigel Melker kende een minder gelukkige race. De debutant in Monaco kwalificeerde zich als negentiende. In de eerste bocht wist hij de problemen nog te omzeilen, maar in de Loews-hairpin toucheerde hij even zijn voorligger. Tegen het einde van de race kwam hij ook nog in aanraking met de vangrail en daar bleek zijn achterwielophanging niet tegen bestand.