De GP2 heeft een goed eerste jaar achter de rug. Althans, waar het de kijkcijfers op televisie betreft. De organisatie maakt melding van bijna 96 miljoen televisiekijkers.


De klasse die vorig seizoen na twintig seizoenen de Formule 3000 verving spreekt van een succesvol eerste jaar. GP2 trok precies 95.460.733 televisiekijkers in honderd landen over de hele wereld, zo valt te lezen in een vandaag uitgebracht perscommuniqué.

Uit de vandaag vrijgegeven cijfers van de GP2-organisatie blijkt dat meer dan zeven miljoen televisiekijkers eind april 2005 getuige waren van de eerste race op Imola, in het bijprogramma van de Grand Prix van San Marino. Dat gebeurde in wereldwijd 642 uitzendingen.

De race in Monza (3 en 4 september) had wereldwijd het laagste aantal uitzendingen, met 213 verspreid over het weekend. Ondanks het relatief kleine aantal uitzendingen was dit de wedstrijd die de meeste kijkers trok: bijna tien miljoen mensen volgden de race. Op dat moment was de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Heikki Kovalainen in volle gang, met eerst genoemde als latere winnaar.