Romain Grosjean zal volgende week na de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland vijf startplaatsen moeten inleveren, dit omdat zijn team zijn versnellingsbak heeft gewisseld.

Versnellingsbakken moeten conform het technische reglement vijf races achter elkaar meegaan, maar Grosjeans vorige bak had er nog geen vijf wedstrijden opzitten alvorens vervangen te worden, dus een gridstraf is het gevolg.

Grosjeans renstal Lotus had echter geen andere optie dan de versnellingsbak van de Franse coureur te vervangen, zo vertelt technisch directeur James Allison aan Autosport, want de vorige versnellingsbak van zijn E20 gaf in de slotronde van de vorige race de geest.

Hoewel Grosjean de race nog wel kon uitrijden en zelfs als zesde aan de finish kwam, is het defect toch ernstig genoeg dat het omwisselen van de bak toch de enige oplossing was.

“Dit is erg jammer voor Romain, maar hij heeft in Silverstone gelukkig al laten zien dat hij in staat is om zich terug te vechten uit de achterhoede en dat hij dan alsnog vooraan kan meedoen”, verwijst Allison naar hoe Grosjean zich vorige week – na een touché bij de start – van de 22e naar de zesde plaats wist op te werken.