Uit Frankrijk komt een nieuwe aanwijzing dat Nelson Piquet Junior het volgend jaar waarschijnlijk te druk heeft voor een rol als testcoureur bij Renault. Romain Grosjean wordt genoemd als zijn opvolger.Renault-teambaas Flavio Briatore heeft in de Franse publicatie AutoPlus gezegd dat Grosjean bovenaan het lijstje mogelijke opvolgers van Piquet Junior staat. Het team zelf ontkent dat het al zover is, maar zeker is in ieder geval dat de Fransman een kanshebber is.

Ook lijkt het erop dat de huidige leider in de Formule 3 EuroSeries volgend jaar kan rekenen op een stoeltje in de GP2 Series. GP2-topteam ART Grand Prix wordt als mogelijke werkgever genoemd.

Grosjean heeft nog niet eerder getest in een Formule 1-bolide. Vermoedelijk wil Renault eerst eens kijken hoe hij dat doet voordat hem definitief een contract wordt aangeboden.

Dit nieuws is zoals gezegd een nieuwe aanwijzing over de toekomst van Renaults huidige tester, Piquet Junior. De Braziliaan is vastbesloten volgend seizoen te promoveren tot racecoureur. Hij wordt sterk gelinkt aan Williams, Renault is eventueel ook nog een optie.

In ieder geval begint het er naar uit te zien dat hij in 2008 aan het vertrek staat.

KVN