Romain Grosjean heeft ervan genoten dat hij in Hongarije mee kon doen om de overwinning, ook al zat er voor de Lotus-rijder uiteindelijk niet meer in dan de derde plaats.

Grosjean mocht van de tweede plaats vertrekken en weerstond in de eerste bocht een aanval van de als derde gestarte Sebastian Vettel. Daarna opendehij de jacht op koploper Lewis Hamilton. Het gat tussen de twee schommelde rondenlang tussen zo’n acht tienden á twee seconden, maar van inhalen kwam het niet voor Grosjean.

“Dat we mee konden doen om de zege, was echter al geweldig”, vertelt de Fransman na afloop van de race tijdens de persconferentie waar hij uiteindelijk als nummer drie mocht aanschuiven bij winnaar Hamilton en zijn eigen teamgenoot Kimi Räikkönen, die hem na de tweede reeks pitstop voorbij stak.

Balen om het verliezen van de tweede plaats aan Räikkönen doet Grosjean echter niet. “We wilden met beide auto’s op het podium eindigen en dat is gelukt, dus het was een fantastische race voor ons”, zegt de Lotus-coureur, die zijn derde podiumplaats van het jaar pakte en op meer hoopt voor de tweede seizoenshelft: “Dit is natuurlijk leuk, maar hopelijk kunnen we binnenkort een race winnen.”