Zijn teamgenoot Pastor Maldonado is al voor 2015 bevestigd door Lotus, maar Romain Grosjean maakt geen haast met het nemen van een beslissing over zijn toekomst.

Dat komt onder meer omdat Grosjean een overstap naar een ander team niet heeft uitgesloten, en hij vertelt nu wederom aan ESPNF1 dat alles wat hem betreft nog open is: “Zolang ik nog opties heb, is dat in ieder geval zo”, lacht de Fransman.

Ondanks dat hij schermt met de interesse van andere teams, is een vertrek uit Enstone geen gedane zaak, zo geeft Grosjean aan. “Ik ken dit team en weet waartoe het in staat is, dus ze hoeven me nergens van te overtuigen.”

“Het gaat hier nu niet geweldig, maar Lotus heeft in het verleden vaak goede auto’s gemaakt en ze zullen deze problemen ook te boven komen en volgend jaar dus zeker niet nog zo’n seizoen als dit doormaken.”

“Ik denk niet dat de nieuwe auto voor 2015 zo goed zal zijn als die van 2013 was, maar hij zal hopelijk alsnog een stuk beter zijn dan de auto van nu. Zolang het qua budget en motorleverancier goed zit, wat volgens mij zo is, zal de auto een stuk competitiever zijn.”

Dat het volgend jaar qua motor wel goed zit bij Lotus, is met de kennis van nu zo goed als zeker te noemen, want de equipe maakt volgend jaar qua motorleverancier de overstap van het teleurstellende Renault naar het dominante Mercedes.

Volgens Grosjean zorgt dit voor een simpele rekensom wat betreft de kansen van Lotus voor 2015: “Eén en één is twee. Je weet hoeveel performance de motor waard is, wat betekent dat je ook weet hoeveel je qua chassis moet goedmaken.”

Of hij denkt dat de combinatie van een 2015-Lotus met een Mercedes-motor genoeg is, laat Grosjean echter niet los. Wel lijkt hij vrij zeker van het feit dat ‘Team Enstone’, zoals het ook genoemd wordt, nog altijd genoeg in huis heeft om weer competitief te worden.

Over de vraag zijn aanblijven in gevaar komt door het – met de komst van Mercedes – mogelijk verdwijnen van Total als brandstofleverancier, maakt de coureur in kwestie zich zelf verder niet druk. “Ik krijg steun van een andere tak van het bedrijf en ik denk dat ze achter me blijven staan ongeacht waar ik rij, ook als dat voor een team met Mercedes-motoren is.”