Lotus-coureur Romain Grosjean is niet van mening dat hem enige blaam treft voor de botsing die hij met Max Verstappen had. Grosjean kon zijn weg overigens wel vervolgen en finishte nog als twaalfde.

Bij het ingaan van ronde 64 werd Grosjean van achter geraakt door Verstappen bij het ingaan van Sainte Devote. Volgens Verstappen omdat de Lotus-coureur te vroeg in de remmen ging, maar daar wil de Fransman – net als de wedstrijdleiding, die Verstappen als schuldige aanwees – niets van weten: “Ik ben natuurlijk blij dat Max in orde is, maar inhalen is gewoon heel moeilijk in Monaco en ik denk dat hij dat vandaag wel heeft geleerd.”

Van de precieze toedracht van het ongeluk kreeg Grosjean terwijl het gebeurde overigens weinig mee: “Ik zag er niet veel van, behalve dat hij ineens door de lucht over me heen vloog. Het was voor ons allebei gevaarlijk, terwijl het Lotus en mij ook nog eens een anderzijds fel bevochten punt heeft gekost”, zegt Grosjean, voor wie de race ‘verder best aardig ging, als je ziet waar we vandaan moesten komen’.

Grosjean moest de Grand Prix immers van de vijftiende startplek aanvangen, maar doordat ‘de auto lekker aanvoelde en de strategie erg goed was uitgedacht’ wist hij zich naar voren te werken. Na het ongeluk kon hij zijn weg – weliswaar met enige vertraging – overigens vervolgens. “Ik checkte even of ik alle vier de wielen en mijn achtervleugel nog had en daarna ben ik gewoon verder gereden.”

Maldonado
Pastor Maldonado wist zijn Lotus niet aan de streep te brengen. De Venezolaan viel voor de vijfde keer in zes races uit, dit keer met een remprobleem. “Ik merkte gelijk in het begin al dat er iets verkeerd was. De druk op het rempedaal was niet juist en dat had een negatief effect op mijn pace. Naarmate ik langer door reed, werd het steeds erger. We konden dus niets anders doen dan opgeven, wat ik erg spijtig vind voor het team.”