Bijna scoorde Romain Grosjean in Maleisië een punt voor het zo geplaagde Lotus, maar met de elfde plek mocht het net niet zo zijn. Teamgenoot Pastor Maldonado haalde het einde niet.

Grosjean zat in de tweede helft van de Grand Prix op het vinkentouw voor een puntenklassering, maar had net niet het geluk dat nodig was om nog dat ene plekje door te schuiven vanaf de elfde plaats. Dat hij de finish heeft gehaald en ook nog een redelijk (maar ook weer niet heel indrukwekkend) tempo aan de dag wist te leggen, is echter al een hele opsteker voor Lotus.

“Dit is een mooie beloning voor de jongens”, erkent Grosjean na de race. “Ik ben zelf ook blij dat ik de finish heb gehaald. Het was op het eind weliswaar zwaar, maar over het algemeen was dit een prima race”, vertelt de Fransman, die in duel met Caterhams Kamui Kobayashi en – in de slotronden – met Ferrari’s Kimi Räikkönen liet zien het racen ondanks alle malheur bij Lotus nog niet verleerd te zijn.

Maldonado
Teamgenoot Pastor Maldonado kreeg niet de kans zijn kunnen te laten zien. Hij werd in de eerste ronde in de rondte getikt door Jules Bianchi en reed dus al op achterstand op het moment dat zijn auto er in ronde zeven mee ophield.

“Mijn uitvalbeurt had echter niets met de botsing met Bianchi te maken, maar werd veroorzaakt door een motorprobleem”, vertelt Maldonado aan de BBC. “De aandrijving viel weg en we besloten hem toen maar in de pits te parkeren om de motor te sparen, wat ons slim leek aangezien we er in Australië ook al een zijn kwijtgeraakt.”