Lotus-coureur Romain Grosjean is wel een beetje klaar met Renault, de motorleverancier van zijn team. ‘Ze moeten de motor snel verbeteren, want dit is echt niet acceptabel’.

De Renault-V6 is niet alleen de minst krachtige motor van het Formule 1-veld, maar vooralsnog ook vrij onbetrouwbaar. Dit is zeker het geval als hij achterin de Lotus E22 hangt, al moet gezegd worden dat Lotus door het missen van de eerste test een achterstand heeft.

Tijdens de test in Bahrein van afgelopen dinsdag en woensdag was het echter weer raak bij Lotus, dat door motorproblemen niet verder kwam dan 32 ronden in totaal, terwijl acht van de tien andere teams (alleen Ferrari en Williams niet) meer dan honderd rondjes per stuk reden.

Terwijl teamgenoot Pastor Maldonado gelaten bleef onder de motorpech – ‘we hadden natuurlijk liever meer gereden, maar dit hoort erbij tijdens testen’ – toonde Grosjean zich minder gelukkig: “De motor ging helaas stuk en we hebben bij lange na niet bereikt waarop we hadden ingezet”, liet hij door zijn team optekenen.

In gesprek met het Franse AUTOhebdo voegt Grosjean daar nu het volgende aan toe: “Ik hoop dat Renault de motor snel beter maakt wat betreft zowel de betrouwbaarheid als performance, want wat op woensdag in Bahrein gebeurde is echt niet acceptabel.”

“We verwachten meer van Renault”, benadrukt Grosjean, die weet dat de Franse firma beterschap heeft beloofd. “In China en Spanje komt Renault met updates, dus we zullen wel zien.”