Van de baan vliegen tijdens een neutralisatie. Het is een van de ergste dingen die een coureur kan gebeuren. Romain Grosjean kan daar vanaf vandaag over meepraten.

En iedereen maar denken dat Grosjean dit soort gekkigheden achter zich had gelaten. Vandaag viel hij echter eventjes terug in zijn oude patroon, door tijdens de neutralisatie in Hongarije van de baan te spinnen. Grosjean is zich van zijn fout bewust. 

“We finishten niet en dat is zeer teleurstellend”, aldus de Fransman. “De omstandigheden waren lastig en we haalden niet het uiterste uit de banden. Tijdens de neutralisatie stapten we op het juiste moment over op slicks. Ik maakte echter een fout door gas te geven op de witte lijn.”

“Hierdoor spinde ik en was het einde wedstrijd. Dat is erg jammer voor het team, dat er alles aan doet mij een zo goed mogelijke wagen te geven. Hopelijk betaalt het werk van de afgelopen twee weken en de komende zomerstop ons na de zomerstop uit.”

Pastor Maldonado finishte wel, teleurstellend als dertiende. “Dit was voor ons een zware race”, aldus de Venezolaanse Lotus-coureur. “Het was lastig om voor ons grip te vinden omdat de baan zeer glad was. We beschikten niet altijd over vol vermogen. Dat was een extra uitdaging in deze moeilijke Grand Prix.”

“We konden de auto’s voor ons niet achterhalen. Hierdoor was het lastig inhalen. Veel inhaalplekken zijn hier ook niet. Het belangrijkste is dat we alle zeventig ronden hebben afgelegd en daardoor veel informatie hebben verzmalend om de wagen te verbeteren.”