Lotus-coureur Romain Grosjean had met een vierde tijd zijn beste kwalificatie sinds eind 2013, maar start in België door een gridstraf van een minder indrukwekkende negende plek. Wel rekent hij nog op punten.

“Dit resultaat is beter dan we hadden verwacht!”, erkent een tevreden Grosjean. “Ik gaf absoluut alles tijdens mijn laatste vliegende ronde en de vierde tijd is een mooie beloning, al begin ik door de gridstraf dus maar als negende”, weet de Fransman, die desondanks zeker nog kansen ziet.

“We zijn qua race pace doorgaans sterker gebleken dan qua tempo in de kwalificatie, dus met een goede afstelling en hopelijk ook wat mooie inhaalacties kunnen we zondag nog een flink aantal punten meenemen uit België”, denkt de huidige nummer tien uit het WK.

Maldonado
Teamgenoot Pastor Maldonado eindigde in de kwalificatie achter Grosjean als achtste, maar staat door de gridstraf van zijn collega morgen één rij voor hem op P7. In zijn terugblik is de Venezolaan het team vooral dankbaar dat het de auto na een stroef begin flink heeft weten te verbeteren.

“De pace was in het begin van het weekend niet best, maar Lotus heeft Romain en mij na veel hard werk een hele sterke auto gegeven voor de kwalificatie. Ik denk dat we ook in de race competitief kunnen zijn en met de juiste strategie zit een goed resultaat er zeker in.”