Esteban Gutiérrez hinkt op twee gedachten. De Mexicaan voelt zich goed bij zijn huidige team Sauber, maar wil boven alles een betere auto en spreekt daarom ook met andere teams.

“Ik heb het gevoel dat ik me goed ontwikkel als coureur, dus ik wil nu graag de volgende stap zetten en op een hoger niveau gaan presteren. Om dat te doen heb ik een betere auto nodig”, geeft Gutiérrez aan in gesprek met ESPNF1.

De 23-jarige sluit in zijn zoektocht naar een meer competitieve bolide zowel een langer verblijf bij Sauber als een vertrek niet uit. “Want het maakt niet uit of het bij Sauber of elders is, ik wil gewoon een betere auto tot mijn beschikking krijgen.”

Gutiérrez erkent echter dat het bepalen welk team hem daarvan kan voorzien giswerk is. Toch hoopt hij snel de knoop door te hakken. “Er zijn gesprekken gaande en die vorderen goed. Dingen kunnen snel veranderen, maar eind oktober lijkt me een goed moment om de keuze te maken.”

In interview met Motorsport.com lijkt Gutiérrez ondanks zijn uitspraken tegenover ESPNF1 meer op contractverlenging bij Sauber in te zetten: “Doorgaan met dit team heeft mijn voorkeur. Ik hoop dat we er uit komen en samen ook beter gaan presteren.”

“Het is geen geheim dat ik een betere auto ambieer, maar ik zie ook hier bij Sauber een mogelijkheid om samen een mooie toekomst te hebben. We werken immers al een tijdje samen en ik heb er vertrouwen in dat we samen sterker kunnen worden.”