Ineens stond hij daar dan, na een abrupte en bizarre vliegende zijwaartse koprol, in zijn zwaar gehavende Sauber. Esteban Gutiérrez was gewoon met zijn race bezig, totdat Pastor Maldonado hem plotseling lanceerde.

Na 41 ronden lette Maldonado niet op bij het verlaten van de pits en raakte en lanceerde hij Gutiérrez, die juist relatief rustig bocht één instuurde. Gutiérrez vloog door de lucht, maakte een vreemd uitziende zijwaartse koprol met topspin en klapte hard in zijn Sauber weer op het asfalt.

De Sauber was er duidelijk slecht aan toe, terwijl Gutiérrez in eerste instantie even de weg kwijt leek te zijn na de door Maldonado gefaciliteerde achtbaan-rit. Pas een paar ogenblikken later had Gutiérrez door dat er iets vreemds was gebeurd, maar wat? “Wat gebeurde er in hemelsnaam!?”, riep hij de verdwaasde Mexicaan over de radio.

Gutiérrez, die na het ongeluk naar het ziekenhuis werd gebracht voor onderzoek, kan nu gelukkig melden dat hij in orde is. “Ik ben oké en dat is natuurlijk het belangrijkste”, zegt hij geheel terecht. “Wat het ongeluk betreft: ik werd compleet verrast door wat Pastor deed. Ik zat duidelijk voor hem en hij reed gewoon tegen me aan. Ik kon er echt niets aan doen”, vertelt Gutiérrez, wiens lezing overigens niet wordt gedeeld door Maldonado.

Sutil
In de andere Sauber kwam ook Adrian Sutils race door een botsing voortijdig tot een einde, al was Sutils aanvaring met Jules Bianchi een stuk minder spectaculair. “Jules remde te laat bij de hairpin en raakte mijn auto. Ik kon er niets aan doen”, zegt ook Sutil.

“Jules reed de hele race al erg agressief. Bij de start duwde hij me ook al van de baan en wat later maakte hij totaal onnodig met zijn actie een einde aan zowel zijn eigen race als die van mij.”

Aangezien Gutiérrez er geen letsel aan heeft overgehouden, maar zijn crash wél spectaculaire plaatjes opleverde, hebben we er toch maar even een foto-album van gemaakt. Het album is hieronder te zien.