Wat Lewis Hamilton betreft was het Formule 1-circus aankomend weekend neergestreken in Suzuka in plaats van het vernieuwde Fuji. ,,Van Suzuka heb ik altijd gedroomd.” De McLaren-coureur kan voorlopig blijven dromen, want Suzuka staat pas in 2009 weer op de kalender. Over Fuji weet hij ondertussen een stuk minder. ,,Volgens mij speelde mijn broertje op de Playstation 2”, vertelt hij onze medewerker Adam Cooper.

,,Ik heb ook niet echt de tijd gehad om het circuit vast uit te proberen, weet amper hoe het eruit ziet. Wel weet ik dat er een lang recht stuk is. Maar wat ik kan verwachten, geen idee. Ik heb wel gehoord dat het een erg goed circuit is.”

,,Dit is natuurlijk pas mijn eerste seizoen in de Formule 1, maar ik droom er al jaren van om eens te racen in Suzuka. Kom ik eindelijk in de Formule 1, rijden we daar niet! Dat neemt overigens niet weg dat het altijd leuk is als iedereen vanaf nul moet beginnen op een compleet nieuw circuit.”

Hamilton zegt dat hij nog steeds geniet van zijn debuutseizoen, ondanks de druk die steeds verder toeneemt nu hij volop meedoet in de titelstrijd. ,,Ik begon aan mijn eerste race met het idee mijn best te doen en ik werd meteen derde. Vanaf dat moment wilde ik blijven leren, goed werk afleveren en nog meer podiumplekken scoren.”

,,Daarna wonnen we in Montréal en Indianapolis, dus toen begon het allemaal realiteit te worden dat we misschien de titel konden winnen. Ik probeer mezelf telkens maar voor te houden dat het mijn eerste jaar is en focus me gewoon op mijn werk. Ik moet er rustig onder blijven. Er kan van alles gebeuren.”

,,Wanneer je jong bent denk je dat het gewoon een kwestie is van de auto besturen. Maar er komt zoveel meer bij kijken. Dit jaar is voor mij een ongekende ervaring. Ik blijf ook maar lachen omdat ik er zoveel plezier in heb.”

AC/KVN