Lewis Hamilton is niet van plan verdedigend te gaan rijden nu hij aan de leiding staat in het WK. Dit heeft de Brit gezegd in een vooruitblik op de Grand Prix van Hongarije die volgend weekend wordt verreden. ,,Het gaat lekker de laatste races, dus ik verander helemaal niets.”Het is de laatste tijd snel gegaan met Hamilton, zoals het eigenlijk snel met hem gaat sinds hij Formule 1 rijdt. Voor de Britse Grand Prix stond hij in het WK nog tien punten achter, inmiddels heeft hij een marge van drie punten ten opzichte van Felipe Massa. Kimi Raikkonen volgt op zeven punten.

Maar verdedigend rijden heeft nog geen zin, stelt Hamilton. Hij wil zijn voorsprong behouden, het liefst vergroten en gaat ook in Hongarije vol voor de overwinning.

,,Ik ben niet van stijl veranderd. Het lijkt erop dat dit werkt, dus ga ik op dezelfde manier proberen opnieuw een goed resultaat te scoren”, vertelt hij.

Hamilton vervolgt: ,,Ik voel dat ik maximaal presteer. Dan is het onnodig om plotseling dingen te gaan veranderen. Alleen erover nadenken al… Op dit moment heeft dat allemaal geen zin. Misschien later.”

Business as usual dus voor de McLaren-coureur in Hongarije. Hamilton gaat voor zijn derde zege op rij wat een heuse hattrick zou betekenen. Heeft Ferrari haar problemen niet weten op te lossen tijdens de test in Jerez afgelopen week, dan stijgen zijn kansen.

Hoewel Hamilton de MP4-23 momenteel fantastisch zegt te vinden om te besturen, wil hij niet op de zaken vooruit lopen. ,,Ik ga geen keiharde voorspellingen doen. Daar moet je mee oppassen. Ja, we waren sterk de laatste twee races. Maar hoe ging het de twee Grand Prix' daarvoor? Niet best.”

KVN