Als Lewis Hamilton één ding van Fernando Alonso heeft geleerd, dan is het wel dat hij nu weet hoe hij zich vooral niet moet gedragen. Het is niet voor het eerst dat Hamilton dan wel Alonso de ander in de haren vliegt.De onderlinge rivaliteit tussen de (toen nog) beide McLaren-coureurs was hét verhaal van 2007 en misschien wel de reden dat McLaren haar eerste rijderstitel sinds 1999 misliep. Voor Alonso was de maat aan het einde van het seizoen in ieder geval vol; hij komt nu weer uit voor Renault.

,,Hij (Alonso, red.) heeft mij getoond hoe je je als Formule 1-coureur juist niet moet gedragen”, vertelt Hamilton tussen het testwerk in Valencia door aan de Associated Press. ,,Hij was in eerste instantie de leider binnen het team, nietwaar? Of dat dacht hij althans. Maar dat veranderde. We hadden een team moeten vormen.”

Na het vertrek van Alonso heeft Hamilton in Heikki Kovalainen een nieuwe teamgenoot gekregen. En hij wil boven alles niet worden voorgetrokken door het team. ,,Ik wil geen voordeel op welk vlak dan ook. Ook wij moeten een team vormen en hetzelfde behandeld worden”, vindt Hamilton.

,,Ik hou van het begrip eerlijkheid en ik wil dat Heikki precies dezelfde kansen krijgt. Gebeurt dat en versla ik hem, dan is dat voor mij de beloning. Als ik hem versla met een gelijke motor, dezelfde banden… in die wetenschap weet je dan gewoon dat je de betere coureur van de twee bent.”

Uiteindelijk lukte het de McLaren-coureur vorig jaar dus niet om kampioen te worden. En dat terwijl hij de wereldtitel al met één hand beet had. ,,Vorig jaar was het enige excuus dat ik een rookie was en dat er veel nieuws op mijn pad kwam”, gaat de Brit in op de reden dat hij het niet kon afmaken.

,,Ook dit seizoen zal ik weer dingen bijleren en ongetwijfeld zal ik fouten maken, maar voor mijn gevoel zou dat niet mogen. Ik streef naar perfectie. Altijd. Normaal zeg ik niet zo snel dat ik dit of dat wil, maar ik weet wel wat ik in 2008 wil: wereldkampioen worden.”

KVN