,,Het is goed om weer terug te zijn”, zei Hamilton glimlachend na de race. De derde plaats in Barcelona bracht de McLaren-coureur weer naar het podium, zijn tweede van het seizoen, na zijn zege in Australië.
De Grand Prix van Australië wist de Britse coureur nog glorieus te winnen, maar daarna volgden twee beduidend mindere races. In Maleisië werd Hamilton vijfde, in Bahrein kwam hij slechts als dertiende over de eindstreep.

De derde plaats bij de Spaanse Grand Prix was dus een opsteker en heeft ervoor gezorgd dat Hamilton nu tweede staat in het kampioenschap voor de coureurs, met negen punten achterstand op leider Kimi Raikkonen.

,,Ik wist dat het moeilijk zou zijn om de Ferrari’s te verslaan”, blikt Hamilton terug op de race. ,,Maar ik had een goede start en ik had het gevoel dat Fernando (Alonso, red.) voor mij wat lichter was. Tegen het einde van de race kon ik erg dichtbij Felipe (Massa, red.) komen, maar ik denk dat Ferrari het ook beter voor elkaar had met de banden.”

,,Toch was het ongelooflijk hoe dicht alle auto’s bij elkaar zaten.” Hamilton keek vooral tevreden terug op zijn inhaalactie op BMW Sauber-coureur Robert Kubica bij de start. ,,Ik weet uit onze gezamenlijke tijd in de Formule 3 dat Robert moeilijk in te halen is, maar het lukte me om hem aan de binnenkant in te halen. Het is fantastisch om na twee slechte races weer op het podium te staan”, aldus Hamilton.

De crash van teammaat Heikki Kovalainen wierp wel een schaduw over de podiumplaats van Hamilton, die naar eigen zeggen al vrij snel tijdens de race te horen kreeg dat Kovalainen in orde was. Hij maakte zich dan ook geen zorgen dat hem hetzelfde zou kunnen overkomen.

Hamilton: ,,Daar heb ik geen moment aan gedacht. Je moet je niet laten meeslepen door dit soort dingen. Ik zag een auto in de bandenstapels, maar wist niet goed wie het was, ik zag alleen maar rood. Toen ik wat van de crash meekreeg via de televisieschermen op het circuit dacht ik meteen dat het erg leek op mijn crash van vorig jaar (op de Nürburgring, red.).”

,,Gelukkig kwam Ron (Dennis, red.) al snel op de radio om mij te vertellen dat Heikki in orde was. Daar ben ik blij om.”

LP