Lewis Hamilton begint de Grand Prix van Hongarije vanmiddag vanuit de pitsstraat, met een volgens Mercedes in wezen compleet nieuwe auto.

Hamilton kwam in de kwalificatie van zaterdag brandend tot stilstand vanwege een brandstoflek, hetgeen grote schade aanbracht aan zijn bolide. Hamiltons team Mercedes heeft daarop de hele nacht doorgewerkt om niet alleen zijn auto en versnellingsbak, maar ook zijn chassis te vervangen.

De parc fermé-regels werden daardoor wel gebroken door Mercedes, met als gevolg dat Hamilton vanuit de pitsstraat moet starten, waar vandaan overigens ook McLaren-coureur Kevin Magnussen de race van zal aanvangen.

Hamilton zelf liet direct na de kwalificatie optekenen weinig kansen te zien voor de race, aangezien inhalen erg lastig is op de bochtige Hungaroring. “Bij de eerste vijf of zelfs maar de eerste tien eindigen wordt een haast onmogelijke opgave”, verzuchtte hij.

De Engelsman beloofde daarbij echter wel te blijven vechten en klonk niet veel later op Twitter ook weer strijdlustig. Hamiltons baas Toto Wolff heeft er verder sowieso wel vertrouwen in: “Ik sluit niet uit dat we hem na de race gewoon weer op het podium zien.”