Al in je derde race vanaf de tweede positie mogen starten, je moet het maar even voor elkaar zien te boksen. Lewis Hamilton is het gelukt. ,,Dit voelt goed, maar eerlijk gezegd was mijn ronde niet geweldig.”De McLaren-coureur vocht in de kwalificatie met Felipe Massa om de pole-position. Even leek Hamilton in Bahrein op weg naar de eerste pole uit zijn carrière, maar dat was nog net even te hoog gegrepen. Hij kwam uiteindelijk drie tienden tekort.

,,We zitten allemaal lekker dicht bij elkaar, dat is leuk. En het is helemaal leuk om al in mijn derde race vanaf de voorste startrij te mogen vertrekken”, vertelt Hamilton na afloop. ,,Maar eerlijk is eerlijk: mijn ronde was niet geweldig. Eerder in de sessie reed ik voor mijn gevoel betere ronden.”

Juist als het zo dicht bij elkaar zit aan de kop van het veld is het belangrijk om geen tijd te laten liggen. Want als je tijd verliest, is de kans dat je daardoor een positie terugvalt meteen een stuk groter. Zo erg was het niet voor Hamilton, maar hij baalt er wel van dat hij het in twee bochten wat liet liggen.

,,Ik moest echt honderd procent geven in die laatste ronde. Meteen in de eerste bocht verloor ik wat tijd, verder ging het best redelijk. Alleen ben ik niet tevreden over bocht 13. Die bocht verliep vrij hectisch. Misschien dat het met de wind te maken had, want als je op de limiet rijdt is het moeilijk om te anticiperen op wat er komen gaat.”

Het zijn de kleine dingetjes waar de McLaren-coureur niet tevreden over is. Uiteraard overheerst vooral het goede gevoel. ,,Natuurlijk, ik ben hier hartstikke blij mee.”

Mocht de Brit er morgen in slagen opnieuw op het podium te eindigen, dan is hij de eerste rookie die er in slaagt zijn eerste drie races op het ereschavot te finishen.

KVN