Kampioenschapsleider Lewis Hamilton kwam in Monaco vliegend uit de startblokken. Zijn Mercedes-teamgenoot en rivaal Nico Rosberg is nog een beetje zoekende, maar wel vol vertrouwen.

Rosberg, die in Monaco is opgegroeid, heeft er desalniettemin alle vertrouwen in dat hij zijn weg zal vinden in de straten van Monte Carlo. “Het viel vandaag niet allemaal lekker op z’n plek voor me, onder meer omdat ik veel last had van verkeer.”

“Ik vind het echter geweldig hier weer te racen. Dit is voor mij het hoogtepunt van het jaar en we zijn hier weer enorm snel, dus ik ben vol vertrouwen voor de rest van het weekend, waarvoor de slottraining op zaterdag zeer belangrijk wordt”, aldus de coureur die aan het eind van de dag tweede was.

Hamilton
Met twee eerste klasseringen op zak rept Hamilton over ‘een hele goede eerste dag’. De Engelsman is daarbij vooral blij dat de balans van zijn Mercedes W06 al behoorlijk goed was: “Want je moet hier altijd heel precies zijn met de set-up en wat je eraan verandert.”

De titelverdediger nam toen het in VT2 begon te regenen verder geen risico meer. Voor de zaterdag en zondag, is het volgens hem zaak ‘verder te gaan waar we vandaag gebleven zijn’. “Dat betekent vooral dat we vrijdag de juiste verbeteringen aan de auto maken.”