Lewis Hamilton is heel blij met de poleposition die hij voor de race op Spa heeft behaald. Nadat het eerst stuivertje wisselen was met Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, was Hamilton de snelste toen het telde.

“Mijn laatste twee vliegende rondjes waren mijn beste ronden van dit hele weekend”, geniet Hamilton na tijdens de officiële FIA-persconferentie. “Ik ben blij met vandaag en dankbaar aan het team”, vervolgt hij. “Het is essentieel om hier een goede balans te hebben en ik ben zeer gelukkig met hoe de auto het dit weekend doet.”

“Met deze poleposition heb ik mijn doel voor vandaag bereikt, maar er wacht ons zondag nog een lange race en een lange aanloop naar bocht vijf”, zegt Hamilton, doelend op Les Combes, de combinatie die volgt naar de Kemmel Straight en waar als het veld dicht bij elkaar zit flink geknokt kan worden.

Rosberg
Dat de race naar Les Combes – via onder meer La Source en Eau Rouge – lang is, is wat Rosberg de hoop geeft de rollen in de openingsronde om te kunnen draaien: “In combinatie met de nieuwe manier van starten, waarbij we zelf meer invloed hebben, biedt dat perspectief”, verklaart de nummer twee, die 0.458 seconde te kort kwam op polesitter Hamilton.

Over zijn kwalificatie kan Rosberg duidelijk zijn. “Ik ben teleurgesteld. Ik verloor eerst al terrein in de slottraining, want we gingen daarin de verkeerde kant op met de set-up. In de kwalificatie herpakten we ons, maar Lewis was te snel. Hij vond nog wat extra tijd, terwijl ik niets meer in reserve had.”

Start
Aangezien de Mercedessen de afgelopen races niet goed van hun plek kwamen, wordt Hamilton nog gevraagd of hij bang is dat dit ook onder de nieuwe regels zo zal zijn. “Ik denk dat we er goed voor staan”, stelt Hamilton echter. “Het team heeft naar aanleiding van onze slechte starts haar huiswerk gedaan, en ikzelf ook in de simulator. De nieuwe startwijze zal echter hoe dan ook spannend worden voor de fans”, besluit de kampioenschapsleider.