Na vijf en driekwart rondje kwam de kwalificatie met een klap ten einde voor Lewis Hamilton. Door een kapotte remschijf eindigde hij in Q1 in de banden en uiteindelijk op plaats vijftien.

Dat Hamilton niet als laatste hoeft te beginnen, komt omdat zijn eerder gereden tijd goed genoeg was om zelfs zonder verder deel te nemen Q2 te halen, terwijl hij zelfs daarin nog een plekje ‘won’ door de gridstraf van Esteban Gutiérrez.

De Mercedes-coureur zal van de gebeurtenissen in Q2 zelf echter weinig hebben meegekregen, want hij zat in het medisch centrum van het circuit om zich te laten checken na zijn harde crash in het stadion-gedeelte van de Duitse omloop.

“Ik heb wat pijnklachten, maar dat hoort erbij als je op een dergelijke manier crasht. Dát ik ben gecrasht, kan ik echter nog maar moeilijk bevatten, al hoort ook dat er nu eenmaal bij”, zo relativeert Hamilton zijn ongeluk ten overstaan van Autosport.

Dat zijn remschijf de geest gaf, noemt de Engelsman eveneens ‘één van die dingen’. “De jongens hadden hem getest en toen was alles prima, dus het kwam wel als een verrassing”, geeft hij echter toe.

“Als je in de auto rijdt, vertrouw je er volledig op dat alles goed zit, dus als er dan tijdens het remmen iets mis gaat, is dat even schrikken”, vervolgt Hamilton, die nog niet opgeeft met oog op morgen en daarna: “We gaan doen wat we kunnen en er zijn sowieso nog genoeg races te gaan.”