Mercedes-coureur Lewis Hamilton sloot de eerste trainingsdag in Singapore als snelste af. Teamgenoot Nico Rosberg zat er niet goed bij in VT2, maar zijn tijd in die sessie was niet representatief.

Kampioenschapsleider Rosberg moest zijn snelle rondje namelijk afbreken omdat de rode vlag uit werd gehangen om de gecrashte Lotus van Pastor Maldonado op te ruimen. “Jammer, maar het eerste deel van die ronde voelde wel geweldig”, meldt de uiteindelijk als dertiende geklasseerde Rosberg.

“Ik kreeg achter het stuur sowieso ook een goed gevoel van de auto”, vervolgt de tevreden Duitser, die de hoge bandenslijtage nog wel als verbeterpunt aanstipt, maar verder eigenlijk niks te klagen heeft, er in VT1 wel keurig bij zat op P3 en vooral heeft genoten van het rijden in zijn Mercedes W05.

Hamilton
Ondanks dat Hamilton achtereenvolgens tweede en eerste was, is hij ogenschijnlijk minder happy. “We veranderden tussen VT1 en VT2 wat dingen en ik weet niet of het daardoor komt of door de evolutie van de baan, maar ik had het gevoel in VT2 was performance te hebben verloren”, verklaart hij.

“We moeten dat dus echt even nakijken”, benadrukt de coureur die verder last had van verkeer en daardoor ‘geen heel duidelijk beeld van de bandenslijtage’ heeft gekregen. “Want als je telkens gaten moet laten vallen, spaar je de banden, waardoor je stint niet representatief is.”

Met oog op de dag van morgen mikt Hamilton op de poleposition aangezien hij weet dat het in Singapore cruciaal is zover mogelijk vooraan én aan de schone kant van de grid te staan. De Brit heeft er vertrouwen in, maar loopt niet op de zaken vooruit: “Ik voel me goed, maar Nico is hier ook heel snel, net als de Ferrari’s en Red Bulls.”