Lewis Hamilton en Nico Rosberg mogen elkaar het leven zuur blijven maken op de baan, mits ze elkaar daarbij niet meer raken. Dat is de uitkomst van het gesprek dat tussen de beide coureurs en de teamleiding op vrijdag plaatsvond.

Mercedes-kopstukken Toto Wolff en Paddy Lowe riepen het Mercedes-rijdersduo in navolging van de Belgische Grand Prix op het matje in de fabriek in Brackley. Tijdens dat gesprek zou volgens een statement van Mercedes Nico Rosberg schuldbewust zijn excuses hebben aangeboden voor het incident dat beide coureurs een mogelijke overwinning kostte.

Mercedes meldt eveneens dat er ‘gepaste disciplinaire maatregelen’ zijn getroffen tegen de Duitser, zonder verder in te gaan op wat die maatregelen dan precies inhouden.

Desondanks houdt de Duitse renstal vast aan de filosofie dat hun coureurs op het scherp van de snede tegen elkaar mogen racen, simpelweg omdat dit goed is voor het team, de sport en de fans: “Bovendien is dit wat ons betreft de juiste manier om wereldkampioenschappen te winnen”, aldus Mercedes.

“Lewis Hamilton en Nico Rosberg zijn allebei op de hoogte van onze belangrijkste teamregel, namelijk dat het onacceptabel is als onze twee auto’s elkaar raken”, luidt het statement verder. “We hebben ze duidelijk gemaakt dat we een soortgelijk incident in de toekomst dan ook niet zullen tolereren. Wij vertrouwen erop dat onze coureurs hier naar zullen handelen. Maar het staat ze de rest van het seizoen dus wél vrij om tegen elkaar te racen.”