Lewis Hamilton gaat de data en rijstijl van zijn teamgenoot Nico Rosberg uitvoerig bestuderen. Dit omdat hij hoopt de Duitser zo voor te kunnen blijven, nadat deze het gat heeft gedicht door het bestuderen van Hamiltons data.

Het begon allemaal in Maleisië: Hamilton reed Mercedes-teamgenoot Rosberg daar op zondag zoek, waarna Rosberg in de dagen na de race onderzoek deed naar mogelijke gebreken aan zijn auto én naar de rijstijl van Hamilton, waarvoor hij alle data van de andere kant van de garage tot zijn beschikking had gekregen.

Ook in Bahrein versloeg Hamilton Rosberg vervolgens weer, maar volgens zowel Hamilton als Rosberg was laatstgenoemde eigenlijk sneller. “Diep van binnen wist ik dat ik niet dezelfde snelheid had als Nico, en dat knaagt aan me”, vertelde Hamilton direct na de race al.

Als gevolg hiervan weet Hamilton dat er ‘werk te doen is’, zo verklaart hij nu tegenover Autosport. “Iemand binnen ons team heeft tussen de races in Maleisië en Bahrein door precies onderzocht waarom ik in Maleisië zoveel sneller was, en Nico heeft daar in Bahrein zijn voordeel mee gedaan.”

“Ik hoop nu hetzelfde te doen en ga de komende twee weken bestuderen waarom ik in Bahrein wat snelheid te kort kwam en niet zo snel was als in Maleisië”, vervolgt de coureur die ondanks twee zeges uit drie races achter Rosberg op de tweede plek in het kampioenschap staat, aangezien Hamilton een keer is uitgevallen en Rosberg behalve één overwinning ook twee tweede plaatsen heeft behaald.