#Hamilton geniet van goede timing van 'belangrijke zege'

29-07-2012 | Door: Daan de Geus
Volgens Lewis Hamilton hebben hij en McLaren dit weekend te laten zien nog mee te tellen in de strijd om de titel. "Daarnaast is het bovendien fijn om met een zege op zak de zomerpauze in te gaan."

Hamilton vertrok vandaag van pole en reed vervolgens naar de zege, maar zo makkelijk als het klinkt was het niet. De McLaren-rijder stond namelijk behoorlijk onder druk van de beide Lotus-coureurs, terwijl hij tevens op de slijtage van zijn banden moest letten, maar Hamilton bleef koel, maakte geen fouten en pakte zodoende zijn tweede overwinning van het jaar.

"Winnen terwijl je dusdanig onder druk hebt gestaan, geeft je een fantastisch gevoel", vertelt een gelukkige Hamilton. "Ik kon namelijk geen moment ontspannen, want die jongens van Lotus waren ontzettend rap, maar ik heb geen fouten gemaakt en mijn team heeft het ook perfect gedaan", zo geeft hij aan.

Hamilton voegt daar overigens nog wel aan toe dat het misschien spannender leek dan het daadwerkelijk was voor hemzelf: "Ik stond het de Lotus-rijders soms toe om erg dichtbij te komen om er zo voor te zorgen dat ze hun banden zouden overbelasten, terwijl ik er daarbij voor zorgde zelf genoeg snelheid te hebben om een eventuele aanval af te slaan, dus echt spannend was het nooit."

Door zijn overwinning klimt Hamilton naar de vierde plaats in het kampioenschap, hetgeen volgens de Brit een mooie boost is zo vlak voor het begin van de zomerstop. "We hebben dit weekend namelijk laten zien dat we nog volop meedoen in de titelstrijd en er nog niets beslist is. Wij kunnen ons zeker nog in de strijd mengen, en het is daarnaast lekker om met een zege op zak de zomerpauze in te gaan."


Tags: hamilton, mclaren
Hou je ervan om het gas in te trappen, dan is The Crew Wild Run Edition een spel voor jou. Als lezer van Formule 1 maak je nu kans op een exemplaar. Lees meer...
REACTIES