Lewis Hamilton had alles naar eigen zeggen onder controle in de Grand Prix van België. De Engelsman wist zijn poleposition tot zijn vreugde te verzilveren, terwijl teamgenoot Nico Rosberg als tweede finishte.

Hamilton en Rosberg begonnen ook als eerste en tweede, maar na een slechte start lag Rosberg bij de eerste doorkomst op de vierde plek. Hamilton kwam als eerste door, maar diende wel nog even een duelletje uit te vechten met Force India’s Sergio Pérez. Na de eerste ronde, had Hamilton de race echter in zijn greep: “Dit was een fantastisch weekend voor me”, glundert een gelukkige Hamilton op het erepodium.

“Het team deed alles perfect en de auto was enorm goed”, vervolgt Hamilton, die teamgenoot Rosberg na de eerste reeks stops achter zich had en de Duitser dichtbij zag komen gedurende de virtuele safety car-fase. “Nico was snel”, erkent Hamilton. “Maar ik kon meestal reageren.”

“Ik zat ook relaxed achter het stuur, het ging vooral om het managen van de banden, zeker nadat Sebastian Vettels band twee ronden voor het einde klapte. Daardoor kon Nico op het eind ook weer wat dichterbij komen”, vertelt de kampioenschapsleider, die met acht races te gaan 28 punten voor staat op Rosberg, maar nog niet aan de titel wil denken: “Daar is het veel te vroeg voor. Het blijft voorlopig mijn doel gewoon poles en zeges te pakken.”

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg greep zaterdag naast de poleposition en vandaag naast de zege. Volgens Rosberg ging het gelijk al mis omdat hij ‘de start verpestte’. “Dat was vreselijk irritant. Ik heb daarna de hele race volle bak gereden. De auto was goed en ik probeerde Lewis nog te bedreigen, maar het was niet genoeg. Lewis verdient de zege ook”, vindt Rosberg. “Hij reed heel goed.”

In de feestvreugde van het team zal Rosberg – na de zevende één-twee van het jaar – in ieder geval niet delen. Zijn vrouw staat immers op het punt van bevallen. “Ik ga inderdaad snel naar huis. Mijn eerste kind kan zo geboren worden. Ik verheug me erop.”