Lewis Hamilton is niet helemaal tevreden na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Morgen start hij slechts als vierde, en de Brit had liever wat verder naar voren gestaan. Hij blijft optimistisch en de McLaren-coureur wil morgen zijn eigen race rijden.Hamilton heeft morgen aan een vijfde plaats genoeg om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen. Als hij op dezelfde positie finisht als waar hij morgen start, zit de McLaren-coureur aan de goede kant van de streep. Toch had hij liever wat verder vooraan gestaan.

,,Het zou natuurlijk fijner zijn geweest om iets verder naar voren te staan, maar ik denk dat we met onze strategie niet ontevreden hoeven te zijn met de vierde plaats”, vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie in Interlagos. ,,Het is in ieder geval duidelijk dat Massa staat waar hij wil staan, en ik gun hem echt het beste.”

,,Ik blijf me bezig houden met mijn werk, en ik hoef geen gekke dingen te doen”, aldus een realistische Hamilton. ,,Het enige dat ik hoef te doen is een paar punten pakken. Daar heb ik genoeg aan.”

Dat zal volgens de McLaren-coureur echter geen makkelijk opgave worden. ,,De race gaat absoluut zwaar worden. Ik ben blij met onze brandstofstrategie, maar de banden moeten we wel in de gaten houden. Natuurlijk is het zo dat de coureurs die voor me staan waarschijnlijk op een andere strategie zitten. Dat kan voor hun positief, maar ook negatief zijn.”

BvdB