Lewis Hamilton reed een zeer overtuigende race op weg naar de derde plaats, maar helemaal tevreden is hij niet. Hij heeft in zijn ogen gisteren de race verloren, in plaats van vandaag heel veel gewonnen.

Gelgenheidsinterviewer Martin Brundle nam Lewis Hamilton op het podium nog even mee naar de dag van gisteren, toen de auto hem in de steek liet. Hoe heeft hij zich weten te herpakken? “Het is inderdaad een heel raar weekend”, gaat hij voorbij aan de vraag. “Ik moet vandaag echter mijn team bedanken voor de uitmuntende pitstops en goede strategie. We hebben laten zien dat de auto verschrikkelijk goed is, mits hij tenminste rijdt.”

Hamilton leek zijn race in eerste instantie te verprutsen door kort na de start te spinnen: “Mijn remmen waren nog koud en daardoor verloor ik bij het aanremmen van bocht twee de controle over de auto. Niet ideaal, maar ik kon door.”

Brundle complimenteert Hamilton vervolgens met zijn briljante inhaalrace, maar op de vraag of dit één van beste race van zijn carrière is, blijkt dat hij het enthousiasme van zijn gesprekspartner niet deelt: “Nee, zeker niet. Ik denk dat we dit weekend kostbare punten hebben laten liggen en dat mag niet nog eens gebeuren.”