Na de eerste vrije trainingen van het finaleweekend als snelste te hebben afgesloten, durft kampioenschapsleider Lewis Hamilton wel over een heel goed begin te spreken. Teamgenoot en titelrivaal Nico Rosberg is nog een beetje zoekende.

Hamilton was in de eerste vrije training iets meer dan een tiende sneller dan Rosberg, waarna zijn marge in de tweede sessie iets minder dan een tiende bedroeg. Reden genoeg voor Hamilton om tevreden terug te kijken op de eerste dag van dit beslissende weekend in de titelstrijd.

“Dit was een goede vrijdag voor me, zoals ook wel te zien is aan de tijdenlijsten”, vertelt de Brit aan Sky Sports F1. “Zoals altijd is er na deze vrijdag nog genoeg te doen, maar ik heb eenzelfde programma afgewerkt als tijdens een ‘normaal’ weekend en dat ging goed.”

“Ik ben zoals gepland aan een lange run toegekomen en heb daarnaast goede stappen gezet met de set-up van de auto. We weten met elke run die we doen weer iets extra’s te vinden, terwijl dit sowieso de beste auto is die ik ooit onder me heb gehad op dit circuit.”

“Het is echt geweldig om hier te rijden met een auto die zó goed is”, geniet de Mercedes-coureur nog even na. “Ik kon precies rijden zoals ik dat graag wil, dus het is nu gewoon zaak om niets te laten liggen en de stappen te zetten die nodig zijn”, weet de kampioenschapsleider.

Rosberg
Voor achtervolger Rosberg was het ‘geen perfecte dag’, maar ook geen rampzalige. “Het ging wel oké”, zegt hij, eveneens tegen Sky Sports F1. “Ik heb nog geen foutloze run kunnen rijden, maar dat stemt me eigenlijk alleen maar optimistisch”, benadrukt de Duitser.

“Ik weet namelijk zeker dat er nog meer in het vat zit, en ik twijfel er niet aan dat ik dat – ook door nog wat wijzigingen aan de auto te maken – eruit kan halen tegen de tijd dat de kwalificatie begint”, aldus de coureur die dit jaar vaker dan wie dan ook de poleposion wist te claimen.