Met zijn tweede poleposition van het jaar prijst Lewis Hamilton zich zeer gelukkig. Zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg was ‘slechts’ derde en weet dat hij het niet goed genoeg heeft gedaan.

Aangezien Mercedes de Formule 1 domineert, werd er van tevoren op gerekend dat Hamilton en Rosberg in Sepang de gehele eerste startrij zouden claimen, maar Ferrari-coureur Sebastian Vettel reed enigszins verrassend naar P2 en kwam zelfs binnen een tiende van Hamiltons pole-tijd.

“Het mag duidelijk zijn dat Ferrari aanzienlijk beter is geworden”, constateert Hamilton, al moet de titelverdediger toegeven dat zijn laatste vliegende rondje ook niet perfect was: “Ik maakte wat foutjes, dus moest hopen dat mijn eerste rondje goed genoeg zou zijn. Gelukkig was dat zo!”, lacht hij.

Met zijn tweede pole van het jaar is Hamilton zeer gelukkig, al was het niet alleen in Q3, maar ook in Q2 nog even spannend. “Ik bleef bijna in die heat steken, doordat ik in het gedrang last had van een Ferrari en Sauber. Dat is het risico van de wisselvallige omstandigheden die we hebben gezien.”

Aangezien het goed is afgelopen, durft Hamilton zich wel te laten ontvallen dat ‘dergelijke situaties het alleen maar spectaculairder maken’, maar ook de Brit kan niet anders dan ontkennen dat een flinke regenbui een kwalificatie of race toch al snel ‘een loterij’ maakt.

Wat de race van zondag betreft, waarin de punten verdeeld worden, denkt hij dat het ongeacht of het droog blijft of weer gaat regenen interessant wordt. “Want het kan erg heet worden, de strategie zal een bepalende rol spelen en inhalen is hier lastig, dus een goede start is vereist”, weet hij.

Rosberg
Teamgenoot Nico Rosberg overweegt ondertussen alvast om morgen misschien maar eens iets anders te doen qua strategie, want hij moet vanaf de derde plek dus niet alleen terrein goedmaken op teamgenoot Hamilton, maar ook Ferrari-coureur Vettel nog zien te verschalken.

“Wat echter wel gunstig is, is dat ik morgen aan de schone kant van de baan op de grid sta. Ik ga dan ook proberen Vettel gelijk te passeren, zodat ik hopelijk gelijk daarna de aanval kan openen op Lewis.”

Om zichzelf als een serieuze kandidaat voor de zege te beschouwen, moet Rosberg het morgen echter wel beter doen, erkent hij ook zelf. “Vandaag hebben Lewis en Sebastian namelijk simpelweg beter gereden. Voor mij is dat jammer, maar ik ga morgen vol pushen”, belooft de Duitser.