,,Pretty good”, noemde zijn engineer het optreden van Lewis Hamilton in Melbourne, maar misschien was het wel beter dan dat. De Brit bekroonde een foutloos optreden met een welverdiende zege.De McLaren-coureur domineerde de race in feite vanaf de start en zelfs toen kwam hij niet echt in de problemen. Robert Kubica was misschien wel iets beter weg, maar Hamilton kwam 'gewoon' als koploper uit de eerste bocht.

Hij was verreweg de snelste coureur op de baan, vermeed eventuele problemen en reed er omheen als er wel problemen waren. Hamilton wist dat hij gewoon zijn eigen tempo moest rijden. ,,Ik hoefde ook niet voluit te gaan”, zei hij.

,,Bij de start had ik wat wielspin waardoor het behoorlijk close was richting de eerste bocht, maar ik ging er als eerste in en kon meteen een gaatje slaan. Daarna was het een kwestie van rustig aan doen en goed op de banden letten.”

Toch was het zo nu en dan, als de puinhoop op de baan te groot werd en de safetycar de baan opkwam, opletten geblazen. Maar ook dat ging Hamilton en McLaren goed af. ,,Het deed me denken aan mijn eerste zege, vorig jaar in Montréal, waar we vier safetycars hadden. En ook dit keer was het moeilijk de remmen en banden op te warmen.”

,,Door me telkens iets eerder dan gepland mijn pitstops te laten maken konden we gelukkig uit de problemen blijven. Ons strategische team is echt fantastisch en heeft geweldig werk verricht vandaag. Geen enkel besluit was fout.”

Hamilton voorspelde voor het weekend al dat McLaren dichter in de buurt van Ferrari zou zitten dan vorig jaar, maar misschien is de MP4-23 wel beter dan de F2008. Hij was in ieder geval niet onder de indruk van het tempo van Ferrari.

,,De auto was fenomenaal. In vergelijking met de bolide van vorig jaar is het gewoon een droom om deze auto te besturen. Plus dat we nog sneller hadden gekund. Ferrari's snelheid vond ik niet indrukwekkend, maar BMW Sauber en Williams zijn snel. Het team moet blijven pushen, net als ik.”

KVN