Mercedes-coureur Lewis Hamilton denkt dat hij een grotere drang naar succes heeft dan zijn teamgenoot Nico Rosberg, met wie hij momenteel om de titel vecht.

Hoewel Hamilton tot op heden grotere successen in de Formule 1 heeft geboekt – met één wereldtitel en 26 zeges, terwijl Rosberg pas vier overwinningen heeft geboekt en vooralsnog niet beter dan zesde in het eindklassement is geëindigd – denkt Hamilton toch dat zijn drang naar succes groter is dan die van zijn teamgenoot.

Volgens Hamilton heeft dit twee redenen, te beginnen met de manier waarop hij is opgegroeid. “Ik kom uit een mindere buurt in Stevenage in Engeland en sliep vroeger op de bank in mijn vaders appartement, terwijl Nico in Monaco is opgegroeid met hotels, vliegtuigen en boten om zich heen, dus de zucht – de honger – naar succes is totaal anders”, vertelt hij aan Formula1.com.

De andere reden is volgens Hamilton dat hij zichzelf dwingt om de meest ‘hongerige’ coureur op de grid te zijn. “Ik wil van alle 22 jongens op de grid degene zijn die het het meeste wil, die bereid is het diepst te gaan.”

“Als ik hier zou komen in de veronderstelling dat Nico een grotere drive heeft dan ik, dan kan ik net zo goed naar huis gaan, dus ik moet ook wel degene zijn met de grootste honger. Als je kampioenschappen wil winnen, moet je het namelijk meer willen dan de rest.”

Ondanks zijn uitspraken over zijn grotere honger en motivatie, benadrukt Hamilton voor de goede orde nog wel dat zijn band met Rosberg zeer goed is. “Het is onmogelijk om beste vrienden met elkaar te zijn als je om de titel strijdt, maar we blijven respect voor elkaar hebben. De basis van onze relatie is sterk door onze tijd als teamgenoten in het karten en we zijn er voor elkaar als dat nodig is.”