Met slechts zeven duizendsten verschil pakte Lewis Hamilton in Singapore de poleposition af van zijn Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg, ondanks een foutje dat hem bijna duur was komen te staan.

In een kwalificatie waarin de onderlinge verschillen miniem waren, dook Hamilton bij het ingaan van zijn laatste vliegende ronde blokkerend de eerste bocht in. “Ik dacht dat het gedaan was”, erkent hij. “Ik verloor immers tijd, maar ik bleef desondanks va-banque spelen en mijn rondje werd beter en beter, waardoor ik de tijd wist terug te winnen”, verhaalt de coureur wiens aanvalslust dus werd beloond.

“Voor het team is dit uiteraard een geweldig resultaat”, weet Hamilton, die moet toegeven dat de kwalificatie – wat de strijd met de andere teams betreft – spannender was dan hij had gedacht: “Ik had niet verwacht dat het zo dicht bij elkaar zou zitten, het was echt een enorm spannende sessie en ik denk dat de race van morgen ook echt een thriller wordt.”

Rosberg
De kwalificatiestrijd tussen het Mercedes-duo was dat ook al, met een voor Rosberg onfortuinlijke afloop, al zit hij er niet al te erg mee in zijn maag. “Natuurlijk is het beter om als eerste te starten, maar tweede is ook niet slecht en er wacht ons morgen bovendien nog een lange race.”

Wat de dag van vandaag betreft, denkt Rosberg dat pole er ook voor hem in had gezeten. “Want over een rondje in Singapore is zeven duizendsten niks. Als ik net hier of daar iets anders had gedaan, was ik eerste geweest, maar ik moet Lewis complimenteren: hij heeft het goed gedaan”, aldus Rosberg, die gedurende de kwalificatie ook nog even gewend moest raken aan een nieuw setje remmen en daardoor al lang blij is dat het zo goed ging.