Lewis Hamilton had de laatste drie races de overhand in het duel met teamgenoot Nico Rosberg, met wie hij ook vecht om de leiding in het kampioenschap, maar Hamilton weet dat Rosberg nog niet verslagen is.

Hoewel Rosberg de seizoensopener wist te winnen – terwijl de van pole vertrokken Hamilton met pech uitviel – heeft Hamilton daarna drie zeges op rij behaald. Aangezien Rosberg wel telkens als tweede finishte, gaat hij met nog vier punten voorsprong nog altijd aan de leiding in de tussenstand, maar het momentum is toch overduidelijk met Hamilton, zoals dat in de sport dan wordt gezegd.

Hamilton zelf erkent tegenover The Mirror dat het lekker gaat en zijn goede reeks vertrouwen geeft, maar weet dat óók bij Rosberg iets mentaals meespeelt dat de Duitser wel eens een extra boost kan geven: “Dat hij aan de leiding gaat in het kampioenschap, speelt ook zeker mee in het psychologische deel van onze strijd.”

“Het klopt dat mijn goede resultaten een enorm positief effect op mij persoonlijk hebben, maar hoe en of ze Nico beïnvloeden, is verder niet duidelijk”, vervolgt de Brit, die dan ook weigert te geloven dat zijn recente prestaties en hattrick aan zeges de uiteindelijke uitkomst van de teamstrijd al bezegeld hebben: “Nico zal tijdens elk volgend raceweekend gewoon weer enorm snel zijn”, voorspelt hij.

Ferrari & Red Bull
Behalve met Rosberg blijft Hamilton met oog op het kampioenschap ook rekening houden met de teams van Ferrari en Red Bull. “Ferrari was in China niet zo snel als wij waren, maar ze hebben duidelijk veel vooruitgang gemaakt en behaalden een knappe derde plek.”

“Verder twijfel ik er niet aan dat Renault haar motor gaat verbeteren en deze tijdens de komende race al sterker zal zijn”, zegt hij, doelend op de motorleverancier van Red Bull, het team dat naar eigen zeggen een geweldige auto heeft en enkel wordt afgeremd door het gebrek aan vermogen van de Franse krachtbron, waar dus hard aan wordt gewerkt.

Foto: Hamilton, rechts, finishte de laatste drie races telkens als eerste, terwijl Rosberg drie keer tweede werd.