Nu Lewis Hamilton de door hem zo felbegeerde wereldtitel heeft gewonnen, is hij vastbesloten om van zijn triomf te genieten. Niet dat hij het leven als coureur niet meer serieus neemt, maar een beetje relaxen hier en daar moet kunnen, vindt hij.De afgelopen periode was dat namelijk wel anders, geeft Hamilton aan. Er was hem zoveel aan gelegen om kampioen te worden dat hij eventuele mislukking daarvan niet wilde wijten aan gebrek aan concentratie.

Geen feestjes voor Hamilton dus op vrijdagavond of een drankje doen met vrienden na weer een pole-position. ,,Ik raak heus niet van God los, hoor”, lacht Hamilton op een evenement van sponsor Johnnie Walker.

,,Maar er stond zoveel druk op me dat ik alleen maar op mijn hotelkamer zat. Iedere avond weer. Een beetje sociaal doen was er absoluut niet bij. Mensen verwachten altijd dat ik enorm veel van de wereld zie. Nou, het enige dat ik zie zijn hotelkamers en vliegvelden.”

,,Daarom heb ik mezelf voorgenomen om me in 2009 wat meer te amuseren”, vervolgt Hamilton met het verklappen van zijn goede voornemens. ,,Ik denk dat ik dat wel heb verdiend. Bovendien verwacht ik niet dat het ten koste zal gaan van mijn prestaties op de baan.”

De McLaren-coureur verwacht dat de druk op zijn schouders sowieso afneemt. ,,Daar ben ik vrij zeker van nu iedereen weet dat ik ertoe in staat ben om kampioen te worden. We zullen het wel merken.”

KVN