Wederom is Lewis Hamilton onderwerp van gesprek in een discussie over het optreden van de FIA naar aanleiding van acties op de baan. Dit keer zou hij in Fuji Kimi Raikkonen het insturen onmogelijk hebben gemaakt.Bij de start was Hamilton zeer slecht weg, waardoor hij achter Raikkonen moest aansluiten. Op weg naar de eerste bocht koos de Brit voor de binnenkant en besloot hij écht pas op het laatste moment te remmen.

Daardoor ging zijn McLaren wijd, moest Raikkonen uitwijkende actie ondernemen en werd het een bende. Ook daarna ging het mis: Hamilton ging opnieuw wijd in gevecht met Fernando Alonso en stuitte toen op Felipe Massa.

Massa verremde zich ietwat bij het insturen van de chicane waardoor de McLaren-coureur een voorsprong kon nemen. Massa stuurde zijn Ferrari met twee wielen op het gras en twee wielen op de kerbstones en vervolgens tegen de McLaren van Hamilton.

,,Mijn eigen teleurstelling is de start en ten tweede de manier waarop ik ben behandeld”, zegt Hamilton in gesprek met FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper. ,,Mijn start was slecht, maar ik zat in de slipstream achter Kimi. Ik zag een kans aan de binnenkant en ging ervoor.”

,,Iedereen remt laat. Pak de herhaling erbij en je ziet dat iedereen te wijd uit de bocht komt. Ik ging alleen wat wijder dan de rest en krijg daar een straf voor. Eerlijk gezegd kan ik dat niet begrijpen. Vervolgens reed Felipe tegen me op.”

Ook al maakt hij een opmerking over slechte behandeling – door de FIA – meer wil Hamilton er niet over kwijt. Dieper wil hij niet ingaan op de straf die hem werd opgelegd.

Hamilton: ,,Het gaat er niet om of ik het er wel of niet mee eens ben; ik kan het toch niet veranderen. Ik moet rustig blijven en me concentreren op de volgende race. Het WK is nog niet beslist. Het is zaak om verder te gaan en deze race te vergeten. De komende twee races kunnen we winnen. Dat moet ons doel zijn.”

Opvallend is dat Hamilton in een eerste reactie kort na de race nog een andere lezing had. ,,Als je terugkijkt wil je vaak dat je het anders had gedaan, maar ik heb een fout gemaakt en heb daarvoor de prijs betaald. Dat soort dingen gebeurt, maar je moet verder. Je kan niet ergens zielig in een hoekje gaan zitten.”

Klik [xlink www.youtube.com/watch?v=pSH-fyG9Nfs}hier{xlink] om alle actie tijdens de start nog eens te bekijken.

AC/KVN