Een contractverlenging van Lewis Hamilton bij McLaren ligt voor de hand, maar dan zal men het toch eerst over het een en ander eens moeten worden. Zo wil Hamilton graag zelf zijn gewonnen trofeeën houden.

Bij McLaren is het namelijk gebruikelijk dat de originele bokalen naar het team gaan, terwijl de rijder het met een replica ervan moet doen. “McLaren heeft inderdaad alle prijzen in een eigen kast staan”, vertelt Hamilton. “Bij andere teams is dat vaak niet zo. Daar krijgt de coureur waar hij voor heeft gewerkt.”

“Als coureur wil je graag twee dingen mee naar huis kunnen nemen”, vervolgt de Brit. “Dat is de helm waar je mee bent gecrasht en de trofee die je hebt gewonnen. De waarde daarvan is niet in geld uit te drukken. Het maakt mij niks uit als ze me geen auto geven, maar dit zijn twee dingen waar je verschrikkelijk hard voor knokt. Waar ik ook ga rijden, dit zal absoluut een punt van onderhandeling zijn.”

“Het is niet zo dat ik voor een hele moeilijk keuze sta. Dat wil niet zeggen dat het geen belangrijke beslissing gaat zijn. Het gaat toch over mijn carrière en het laatste deel van mijn leven als professioneel autocoureur. Het is een voor mij een nieuwe positie waar ik in terecht ben gekomen.”