Er lijkt een einde te komen aan alle geruchten rondom Lewis Hamiltons contractverlenging bij Mercedes. De wereldkampioen heeft volgens Autosport aangekondigd in Monaco met nieuws te komen.

Hamiltons teamgenoot Nico Rosberg tekende vorige zomer al een nieuw contract. De Brit stelde zijn eigen besprekingen toen uit, om zich te concentreren op het veroveren van zijn tweede titel. Nadat dat was gelukt, leek Hamilton ook  begin dit seizoen geen haast te hebben met het sluiten van een nieuwe deal. Boze tongen vermoedden onenigheid over geld, of zelfs een overstap naar Ferrari.

Van een verstoorde relatie met Mercedes is echter geen sprake, verzekert Hamilton nu. “Het is pertinente onzin”, citeert Autosport hem. “Al die verhalen over geld zijn complete flauwekul.” Sterker nog: het contract is bijna rond, antwoordt de wereldkampioen op de vraag hoe het met het overleg staat. “Jullie zullen het wel zien in Monaco. Dan heb ik nieuws voor jullie.”

Hamiltons opmerkingen volgen op de voor hem moeizaam verlopen Grand Prix van Spanje, waar Rosberg hem voor het eerst sinds november 2014 weer te snel af was. Het gat tussen de Mercedes-coureurs bedraagt na vijf races twintig punten, met Hamilton aan de leiding van het WK en Rosberg op de tweede plaats.