Een probleem met de achterwielophanging zorgde ervoor dat Lewis Hamilton een moeizame middag beleefde. Hij moest knokken met Toro Rosso’s in plaats van Red Bulls.

“Het was een zware dobber vandaag”, aldus Hamilton, die toch een positief punt ontdekte. “De pitstops waren zoals gebruikelijk fantastisch.”

Tijdens de eerste stint kreeg Hamilton over de boordradio te horen dat er een probleem was met zijn auto. “Ze verzekerden me dat het veilig was om door te rijden”, zegt Hamilton na de race. “Ik kreeg net te horen dat er iets mis was met de achterwielophanging.” 

Hamilton reed door tot het eind, schuwde het gevecht niet en haalde nog een WK-punt. “Mijn kansen op het kampioenschap zijn nu zo goed als verkeken”, concludeert hij. “Maar in dit soort races kun je je ware aard tonen. Ik ben blijven strijden.”

De laatste ronden had Hamilton nog wat extra bagage aan boord. Nadat hij even te wijd ging, bleef er een strook kunstgras aan zijn sidepod hangen. “Dat was typerend voor mijn dag”, aldus de Brit. “Gelukkig kon ik de tiende plaats nog behouden.”