De laatste weken zijn Lewis Hamilton naar eigen zeggen niet in de koude kleren gaan zitten, maar de nummer twee uit het kampioenschap is vastbesloten sterker terug te keren na de zomerstop.

Sprekend met Sky Sports F1 kan Hamilton niet anders dan toegeven dat de laatste paar raceweekends hem niet makkelijk gevallen zijn, door de technische problemen waar hij mee te maken kreeg en het teamorder-incident uit Hongarije.

“De laatste twee weken voor de zomerpauze zijn erg zwaar en veeleisend voor me geweest”, geeft de Mercedes-rijder toe, waarbij hij echter benadrukt niet onder de druk te zijn bezweken: “Ik las wel wat verhalen in de media waarin werd gesteld dat ik aan de druk ten onder zou gaan, of wat dan ook, maar ik hoop bewezen te hebben dat dit niet het geval is geweest.”

Hamilton verwijst als ‘bewijsststuk’ vermoedelijk vooral naar zijn indrukwekkende inhaalraces. In Duitsland wist hij zich van de twintigste startplek naar de derde plaats aan de finish te vechten en in Hongarije kwam hij wederom als derde over de streep, nadat hij vanuit de pits was begonnen.

Hamilton finishte in het laatste geval zelfs voor Nico Rosberg, zijn van pole vertrokken teamgenoot met wie hij om de titel vocht, hetgeen volgens Hamilton psychologisch wel eens waardevol kan zijn.

Met die boost op zak gaat Hamilton nu de zomerstop in, waar hij sterker uit denkt te komen. “Ik doe nog mee om de titel en ben nog vol vuur, maar deze pauze is wel welkom om mijn batterijen op te laden en ervoor te zorgen dat ik mentaal en fysiek sterker terugkom.”

Wat het teamorder-conflict uit Hongarije betreft, gaat Hamilton nog gesprekken voeren met de Mercedes-top. Aangezien teambaas Toto Wolff al heeft gezegd dat Hamilton geen straf zal krijgen, hoeft de coureur zich geen zorgen te maken, al dat doet hij dat ook sowieso niet. “We komen er wel uit. We gaan het er gewoon over hebben en daarna laten we het achter ons en kijken we weer vooruit.”