Voor de vijfde keer op rij moet Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nico Rosberg. De Engelsman maalt daar niet om, terwijl de Duitser uiteraard gelukkig is met het voortzetten van zijn pole position-reeks.

“Ja natuurlijk ben ik blij met hoe het vandaag is gelopen”, meldt Nico Rosberg tijdens de persconferentie na de kwalificatie. “Het is de best denkbare startpositie voor de race. Q2 verliep niet helemaal volgens plan, daarin liep ik een beetje achter feiten aan, maar in Q3 wist ik vervolgens enkele goede ronden te rijden. In mijn laatste rondje had ik een paar flinke momentjes, maar uiteindelijk perste ik er toch een snelle tijd uit.”

Gevraagd naar wat de goede vorm van Rosberg hem waard is richting het het eind van het seizoen, antwoordt de Duitser: “Ik werk race voor race naar het einde van het seizoen toe. Ik wil die laatste races winnen, zo simpel is het. Dat ik daarmee dan ook de tweede plaats in het kampioenschap veilig stel, is mooi meegenomen, want tweede worden is beter dan derde worden. Bovendien ga je met een beter gevoel de winterstop in als je het seizoen goed afsluit.”

Hamilton
Lewis Hamilton opende voor de vijfde keer op rij tevergeefs de jacht op pole position, maar op de vraag of hij zich daar zorgen over maakt, klinkt een duidelijk ‘nee’: “Het was eigenlijk wel een goede dag”, voegt hij daar aan toe. “De balans van de auto was prima in orde, de jongens in de box hebben prima werk geleverd en ik ben tevreden met mijn optreden in alle drie de kwalificatiesessies. Ik was alleen net niet snel genoeg.”

Hamilton maakte er in de aanloop naar dit weekend geen geheim van dat hij de Braziliaanse Grand Prix graag eens zou winnen. Hoewel dat nog steeds het doel is, geeft hij ook aan dat het geen absolute must is: “De belangrijkste prijs van het seizoen heb ik al binnen, dus nee, winnen is niet het voornaamste.”

Dat neemt niet weg dat hij er morgen alles aan gaat doen om dit hiaat op zijn palmares op te vullen. Daarbij hoopt hij de goede vorm van vorig jaar – toen hij weliswaar niet won, maar wel erg snel was tijdens de race – ook dit jaar weer te vinden: “Misschien dat ik dan het verschil kan maken.”