Lewis Hamilton heeft veel vertrouwen in zijn team Mercedes, maar tempert wel vast de verwachtingen van de Britse fans. Volgens Hamilton is zijn auto nog niet zo goed als de bolides van Ferrari en Red Bull, maar zit er wel veel progressie in de racesnelheid.

“Silverstone heeft veel snelle bochten”, vertelt Hamilton. “Dat is voor ons een voordeel, omdat onze auto dan heel snel is over één ronde. We kunnen dus goede zaken doen in de kwalificatie. Het nadeel komt echter in de race. Ik verwacht veel bandenslijtage door diezelfde snelle bochten. De banden raken sneller oververhit en daardoor vliegt het rubber er snel vanaf.”

In Canada finishte Hamilton derde achter Sebastian Vettel en Fernando Alonso. De racesnelheid van de Brit en zijn teamgenoot Nico Rosberg kon bij lange na niet tippen aan die van de Red Bull en de Ferrari.

“Ferrari en Red Bull waren supersnel in Canada”, vervolgt Hamilton. “Dat is iets waar we naar moeten kijken. Zo ver zijn we namelijk qua racesnelheid nog lang niet. Toch is de snelheid in lange runs al veel verbeterd ten opzichte van het begin van dit jaar. We maken stappen vooruit, maar we zijn nog niet helemaal waar we willen zijn.”

Een overwinning lijkt er dus ook in Silverstone niet in te zitten. Toch wil hij in zijn thuisrace alles op alles zetten om een goed resultaat te behalen. “Om te beginnen zou het geweldig zijn als ik pole haal in mijn thuisrace. In de race moet ik vervolgens proberen een goed resultaat neer te zetten. Het is in ieder geval belangrijk dat er een Brit op het podium staat.”

De laatste keer dat er een Brit op het podium stond in zijn thuisrace was in 2010. Toen eindigde Lewis Hamilton in dienst van McLaren op de tweede plaats. Hamilton is tevens de laatste Brit die zijn thuisrace won. Hij deed dat in 2008.