#Hamilton: 'Moeten ontwerp MP4-27 goed nakijken'

10-07-2012 | Door: Daan de Geus
Lewis Hamilton denkt dat zijn team McLaren er goed aan zou doen nog eens uitvoerig naar het ontwerp van de MP4-27 te kijken, aangezien de auto momenteel behoorlijk tekort komt.

Hamilton wil in gesprek met de Engelse pers niet direct reageren op de vraag of het ontwerp van de MP4-27 in de basis verkeerd is - 'dat zijn jouw woorden' - maar laat wel doorschemeren dat er wellicht enkele verkeerde lijnen zijn getrokken op de tekentafel: "Als je naar de auto's van verschillende teams kijkt, kun je duidelijk zien dat die van ons afwijkt van die van de rest."

"Het uiterlijke verschil is echt behoorlijk opvallend", vervolgt Hamilton, die daarbij vermoedelijk vooral naar de opvallend hoge neus van de McLaren MP4-27 verwijst. "Ik ben natuurlijk geen expert op het gebied van aerodynamica, maar ik denk wel dat het kan lonen om daar eens naar te kijken", haalt de wereldkampioen van 2008 aan.

"We kijken er nu dan ook naar wat we allemaal nog aan de auto kunnen veranderen, maar sommige veranderingen zijn uiteraard te ingrijpend om dit seizoen nog door te kunnen voeren, dus die zijn dan louter handig om te onthouden voor 2013."

Ondanks dat voorbehoud heeft Hamilton de hoop nog niet opgegeven dat McLaren aan de hand van enkele updates alsnog een ommekeer kan bewerkstelligen: "Op het moment hebben we geen auto waarmee we races kunnen winnen, maar ik weet zeker dat we wel weer op dat niveau kunnen komen."

De kopstukken van het team van McLaren zullen vandaag overigens bij elkaar komen voor een technical meeting, waarbij de prestaties en verdere ontwikkeling van de auto worden doorgesproken. Hamiltons teamgenoot Jenson Button heeft al laten optekenen dat het 'waarschijnlijk geen vrolijke bijeenkomst wordt'.


Tags: hamilton, mclaren
Sluit zelf eenvoudig en snel een autoverzekering af en profiteer direct van vele voordelen. Abonnees van Formule1 hebben 5% extra korting! Lees meer...
REACTIES