Lewis Hamilton reed in Abu Dhabi een snaarstrakke race en was na afloop zichtbaar geëmotioneerd over het behalen van zijn tweede wereldtitel: “Deze is zoveel mooier dan mijn vorige.”

Lewis Hamilton ging voor aanvang van de start uit van twee verschillende scenario’s, vertelt hij op het podium. “Ofwel lag ik na de eerste bocht nog steeds achter Nico Rosberg, ofwel had ik de leiding van hem overgenomen. In het eerste geval zou ik achter hem aan hebben gereden en pas bij de eerste series pitstops gekeken hebben wat verder te doen. Het tweede scenario werd na misschien wel mijn beste start ooit waarheid, waarna ik gewoon lekker gas kon geven.”

Hoewel hij tegenover Martin Brundle aangeeft geen woorden te hebben voor wat hem zojuist is gebeurd, is hij prima in staat iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan het succes: “Allereerst wil ik hier het publiek bedanken dat de moeite heeft genomen hier naartoe te komen om mij te steunen. Daarnaast ben ik ook mijn familie veel dank verschuldigd voor hun steun en natuurlijk mijn team. De jongens hebben geweldig werk geleverd en ik kan niet voldoende benadrukken hoeveel dat voor me betekent. Wat dat betreft is deze titel talloze malen mooier dan die van 2008.”

De nu tweevoudig wereldkampioen had tijdens de slotrace alleen nog maar iets te duchten van Nico Rosberg, maar de werkelijke dreiging viel grotendeels weg toen de Duitser problemen kreeg aan zijn Mercedes-bolide. Hamilton heeft desondanks lovende woorden over voor zijn teamgenoot: “Nico is geweldig professioneel autocoureur en het siert hem dat hij me na afloop van de races kwam feliciteren. Hij vertelde me dat ik goed heb gereden, maar hetzelfde kan ook van hem worden gezegd. Met name in de kwalificaties was hij dit jaar vaak een klasse apart.”

Lewis Hamilton gaat nog even door over de rivaliteit tussen hem en Rosberg: “Ooit ontmoetten we elkaar in 1997 en we droomden ervan ooit samen voor één team uit te komen en te knokken om de wereldtitel. Dit jaar kwam het ervan, maar helaas kwam het dit weekend op de baan niet tot een rechtstreeks gevecht tussen ons.”

Gevraagd naar wat Lewis Hamilton allemaal te wachten staat als kersvers wereldkampioen, geeft hij aan daar geen idee van te hebben. “Maar ik laat het graag over me heen komen. Ik heb vandaag de mooiste dag van me leven geleefd en ik ben dankbaar voor alles wat me nu overkomt.”