Niet alleen qua overwinningen en wereldtitels zit Lewis Hamilton er warmpjes bij. Financieel gezien gaat het de Mercedes-coureur ook voor de wind: hij is de rijkste nog actieve Britse sportman.

Hamilton, die vorig jaar met elf overwinningen voor de tweede keer wereldkampioen werd, mocht in 2014 volgens The Guardian een slordige 28 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven. Hamiltons totale vermogen schat de krant op 123 miljoen euro.

De huidige leider in de stand om het wereldkampioenschap is niet de enige Britse Formule 1-coureur die er warmpjes bij zit. Routinier Jenson Button zal vermoedelijk in zijn banksaldo troost vinden voor de moeizame hereniging tussen zijn team McLaren en motorleverancier Honda. Button bezit namelijk om en nabij de 99 miljoen euro.

In de top tien staan verder Britse sporthelden als Wimbledon-winnaar Andy Murray en voetballers Frank Lampard, Rio Ferdinand en Steven Gerrard.

Of Hamilton ook in het internationale klassement van rijkste Formule 1-coureurs bovenaan staat, is nog maar de vraag. De salarissen die Sebastian Vettel en Fernando Alonso bij hun nieuwe werkgevers opstrijken zijn naar verluidt bijzonder riant, terwijl Kimi Räikkönen voor zijn sabbatical een tijd lang de best betaalde coureur was.