De teleurstelling bij Lewis Hamilton is na de botsing tussen hem en teamgenoot Nico Rosberg enorm. Hij erkent dat de titelkansen van Nico Rosberg flink gegroeid zijn.

Lewis Hamilton weegt zijn woorden voor de camera en microfoon van de BBC zorgvuldig af. De teleurstelling straalt er desondanks vanaf. “Ik vind het vooral heel jammer dat ik de vele Britse fans naast de baan niet meer heb kunnen geven”, vat hij zijn emoties in eerste instantie samen.

“Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik verder moet zeggen. Het was zo’n zware race na die botsing. Ik denk dat weinig mensen doorhadden hoe hard ik wel niet probeerde te gaan, maar de auto was ernstig beschadigd. Eau Rouge kon ik bijvoorbeeld niet meer vol gas nemen en Romain Grosjean kon ik maar amper bijhouden. Daarom wilde ik maar wat graag de motor sparen. Ik heb immers al één motor minder over dan Nico.”

“Dit is zo ontzettend balen, zeker ook voor het team. Alles leek goed te gaan en we hadden tot de race echt een toffe tijd hier in België, maar dat ging verloren bij die aanvaring. In reed gewoon op de racelijn en ik heb geen idee waarom hij mij raakte. Nico zal ongetwijfeld wél blij zijn met het resultaat vandaag.”

Gevraagd naar zijn eigen kansen om in de resterende zeven races voor de titel te gaan, is Hamilton duidelijk: “Het mag duidelijk zijn dat Nico er nu een stuk beter voor staat. Ik dacht zojuist dat het misschien niet mijn jaar is, maar dat soort gedachten moet je eigenlijk zo snel mogelijk opzij zetten. Ik rijd in een geweldige auto en voor een geweldig team en wie weet komt het geluk nog wel mijn kant op. Ik zal moeten blijven pushen.”

Uiteraard werd de Mercedes-coureur gevraagd naar wat er nu volgens hem moet gebeuren. “Het wordt een beetje schooltje spelen zo, wie moet er nablijven en wie niet? Ik denk echter dat er niet veel meer mogelijk is dan duidelijk maken dat dit niet de manier is om he team vooruit te helpen.”