Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft in België een belangrijke volgende stap richting de titel gezet, maar vlakt zijn teamgenoot Nico Rosberg nog niet uit. “Hij zal niet opgeven”, weet de Brit.

Hamilton staat na de Grand Prix op Spa-Francorchamps 28 punten voor op Rosberg, die dit seizoen qua cijfers vooralsnog ruim zijn meerdere moet erkennen in Hamilton. Na elf van de negentien races gaat Hamilton niet alleen aan kop in het WK, maar heeft hij meer zeges – met zes tegen drie – en Rosberg sowieso vaker op zondag verslagen door acht keer voor hem over de streep te komen, terwijl de rollen slechts drie keer omgedraaid waren.

Hamilton heeft het kwalificatieduel voor dit seizoen bovendien al gewonnen: de titelverdediger was zaterdags tot tien keer toe de snelste van de twee Mercedes-rijders. Rosberg heeft herhaaldelijk na afloop van een race of kwalificatie toegegeven dat Hamilton simpelweg sneller was, maar de Duitser vormt volgens Hamilton zelf wel degelijk nog een bedreiging, zo geeft hij tegenover Sky Sports F1 te verstaan.

Gevraagd of hij het idee heeft dat hij Rosberg mentaal verslagen en gebroken heeft, antwoordt Hamilton namelijk dat hij denkt van niet. “Het is immers heel ongewoon dat een coureur het vertrouwen en geloof in zichzelf verliest. Een coureur zal altijd denken dat hij beter is dan de ander, ongeacht of dat in de praktijk waar blijkt te zijn of niet.”

“Toen ik in 2007 met Fernando Alonso bij McLaren reed, kon Alonso het bijvoorbeeld nooit geloven als ik sneller was geweest. Ik weet zeker dat hij dan altijd dacht dat er iets mis was met zijn auto”, memoreert Hamilton, die dus zeker nog tegenstand van zijn huidige teamgenoot en rivaal Rosberg verwacht: “Nico is mentaal erg sterk. Hij zal zich absoluut herpakken en terugvechten.”

“Ik weet zeker dat Nico nog altijd in zichzelf gelooft, maar voor mij verandert dat niets”, vervolgt Hamilton, voor wie 2015 naar eigen zeggen beter verloopt dan 2014, het jaar waarin hij zijn tweede titel pakte. De Engelsman hoopt de komende tijd verder te gaan met waar hij in België mee begonnen is: “Sterk presteren in de kwalificatie en dat in de race vervolgens omzetten in een zege.”